Activiteiten

Beleef de bergen

Wagrain

Wagrain is een typisch Oostenrijks dorp in Salzburger land en is omgeven door bergen. 

Vanuit Wagrain gaan er drie bergliften omhoog waarvan er twee ook in de zomer in bedrijf zijn. Naast de bergliften is Wasserwelt Wagrain de attractie van het dorp; een waterpark met glijbanen, binnen- en buitenzwembaden en wellness faciliteiten dat zowel in de zomer als winter geopend is.

In het dorp -en meestal op het marktplein direct bij Appartement Yako- worden regelmatig activiteiten, zoals braderieën, schuttersoptochten, volksdansen, liveoptredens, etc. georganiseerd.  Daarnaast is er een ruime keuze aan restaurants en bars. Ook de après-ski is er dik in orde.

Wagrain is de ideale bestemming om er overdag op uit te trekken en om dan ‘s-avonds te ontspannen met alles wat het dorp te bieden heeft.

Winter

Appartement Yako ligt midden in Snow Space Salzburg dat onderdeel uitmaakt van de Salzburger Sportwelt met in totaal 350  km aan pistes. Er is een uitgebreid systeem van moderne liften en een ruime 200 km aaneengesloten piste is direct vanuit Appartement Yako te bereiken.

Iedereen kan er terecht. Voor beginners zijn er brede blauwe pisten en er zijn veel Nederlandstalige skileraren. En voor gevorderde is een ruime keuze aan uitdagendere afdalingen.

Voor de freestylers is er het Absolute park. Het grootste snow park van Oostenrijk met meer dan 100 obstakels; voor de echte cracks, maar er lopen ook routes voor beginnende freestylers en kinderen. Naast het Absolute park zijn er verschillende funslopes in de Salzburger Sportwelt.

Zie de pagina: De 10 leukste pistes in Salzburger Sportwelt voor mijn favoriete pistes in het gebied

Skiën en snowboarden zijn niet de enige wintersporten. Er is netwerk met 220km aan langlauf loipes. In Wagrain is een schaatsbaan en op meerdere plekken kan je heel leuk sleeën.

Zomer

Wandelen kan in de omgeving op alle mogelijke manieren. Van wandelingen met een kinderwagen en onderweg een veelheid aan speeltoestellen (voor jong en oud) tot meerdaagse huttentochten door alpine terrein. Veel bergbanen draaien ook in de zomer zodat je al snel helemaal in de bergen bent.

(E-)mountainbiken is erg populair rondom Wagrain. Er is een uitgebreid netwerk van routes en een spectaculair downhill park. Ook andere bergactiviteiten zoals klimmen, raften en canyoning kunnen vanuit Wagrain worden ondernomen.

Naast de vele sportieve activiteiten is er ook genoeg te zien: kastelen, grotten, kloven, etc.

Bekende highlights van Oostenrijk, zoals Salzburg, Hallstatt, Grossglockner Hochalpenstrasse en de Krimmler watervallen, zijn leuke dagtrips vanuit Wagrain.